Watertoren Mechelen-Noord

Renotec diende op vraag van Pidpa het dakoppervlak van ca. 600m² te voorzien van een nieuwe waterdichting.

Na deskundig advies van De Boer Liquids werd gekozen voor het Protec systeem van Polyroof. Protec is specifiek ontwikkeld voor het duurzaam afdichten van volledige dakoppervlakken. Het betreft een twee componenten snel reactief geacryleerd polyesterhars dat versterkt wordt door een glasvezelwapening. Het systeem is gekeurd volgens ETAG 005, BBA en FM, en voldoet aan de hoogste eisen voor vloeibare dakdichtingsmembranen volgens het WTCB. Protec heeft een levensduur van 25 jaar (W3), is vliegvuur- (Brooft1) en UV-bestendig en bovendien perfect bewandelbaar voor onderhoudsdiensten.

De bestaande vloeibare waterdichting op basis van PU werd eerst zuiver gemaakt met hogedruk reiniger en vervolgens ontvet met Aceton. Na de opkuis werd het ganse vlak voorzien van een hechtingsprimer. De eigenlijk waterdichting bestaat uit 2 lagen. De basislaag bevat een glasvezel wapeningsmat van 450 gr/m² die voor stevigheid en scheurvastheid zorgt. Na het respecteren van een minimale droogtijd werd de toplaag van het Protec systeem aangebracht.

De moeilijkheid bestond erin om op het oneffen oppervlak, en rondom de kabelgoten een gewapend waterdichtingssysteem te plaatsen. Met de eenvoudig vorm te geven glasvlieswapeningmat slaagde onze applicateur, All Works at Height, hier met verve in.

Met Protec werd een eenvoudige renovatie van de bestaande waterdichting gerealiseerd zonder sloopkosten. Dit systeem biedt een economische oplossing voor het afdichten van dakoppervlakken rekening houdend met de kostprijs van het materiaal, de verwerkingstijd en de levensduur van de dakdichting.