Sumner is een kustgemeente bij de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland.

De plaatselijke reddingsdienst, de Sumner Surf Life Saving Club (SLSC), werd al in 1911 opgericht, met als enige zorg te voorkomen dat zwemmers in zee zouden verdrinken. Sumner SLSC organiseert reddingsdiensten die waken over iedereen die er zich in het water begeeft. Alle redders zijn goed opgeleide vrijwilligers.

Sumner Surf Life Saving Club ligt halfweg het strand van Sumner.

De grote aardbeving die Christchurch op 22 februari 2011 trof, trof ook Sumner. Veel huizen en bedrijfsgebouwen werden vernield of werden onbewoonbaar. Op 13 juni 2011 trof een tweede aardbeving Sumner, met bijna dezelfde kracht als de aardbeving van februari. De twee aardbevingen brachten zware schade toe aan het Sumner SLSC clubhuis, in die mate zelfs dat het clubhuis moest worden afgebroken.

In het kader van het Christchurch Rebuild programma werden er al snel plannen gesmeed om een volledig nieuw clubhuis te bouwen.

Het nieuwe Sumner SLSC clubhuis is inmiddels voltooid. Voor het dak werd een tweelagige gevlamlaste waterdichting van De Boer gebruikt. Deze is zo flexibel dat het de golvende beweging van het dak moeiteloos volgt. Voor een echt perfecte afwerking werd er zelfs een model op volledige schaal gemaakt van een onderdeel van het dak!

Proficiat aan iedereen die van dit project een succes heeft gemaakt: Wilson & Hill Architects, aannemer Hawkins Construction, waterdichtingsspecialist Gunac Christchurch, De Boer en zijn verdeler Equus Industries Southern.