Leeflijnen of staalkabeltrajecten zijn een vorm van persoonlijke valbeveiliging. Ze laten toe om op een veilige wijze op hoogte te werken. In combinatie met een veiligheidsharnas kan men zichzelf zekeren aan een staalkabeltraject en toch voldoende bewegingsvrijheid houden. Een speciale loopwagen kan op elk punt op de staalkabel bevestigd worden en loopt over de verschillende tussensteunen zonder dat men zich moet loskoppelen.

Een leeflijn of staalkabeltraject kan ingezet worden als positionering (ook retentie, leibandprincipe of gebiedsbegrenzing genoemd) waarbij er gestreefd wordt naar het voorkomen van een val. Ook kan een leeflijn of staalkabeltraject ingezet worden als valstopsysteem waarbij een val effectief gestopt moet worden.

De Boer Safety plaatst staalkabeltrajecten die op beide manieren ingezet kunnen worden. Elk systeem werd uitvoerig getest en voldoet aan de norm EN 795 C. het uitgebreid aanbod bestaat uit systemen voor op daken, muren en plafonds. Verschillende types steunpunten van staalkabelsystemen kunnen rechtstreeks op de dakbedekking geplaatst worden en middels één enkele doorboring aan de constructie verankerd worden. Ideaal voor bestaande gebouwen! Bovendien zijn verschillende types steunpunten voorzien van een uniek buigmechanisme om de kracht van een val te dempen. Dankzij het gebruik van duurzame materialen zoals aluminium en RVS is het geheel bestand tegen weer en wind. De systemen worden vakkundig geplaatst en vervolgens volledig waterdicht afgewerkt door eigen techniekers en met eigen kwalitatieve producten.

speciale toepassingen

Naast staalkabeltrajecten voor daken, bieden wij ook leeflijnsystemen aan om tegen gevels of plafonds te monteren. Verschillende systemen zijn tevens leverbaar als multiline versie, waarbij meerdere staalkabels op hetzelfde traject lopen. Dit laat toe om elkaar te passeren zonder zich los te moeten koppelen. Daarnaast hebben wij ook zogenaamde doodgewicht systemen in ons gamma. Deze steunen van deze systemen worden louter op basis van een tegengewicht op hun plaats gehouden en vergen dus geen doorboringen.

Omdat elke situatie anders is, streven wij steeds naar advies en een oplossing op maat. Zo kunnen wij naast de standaard oplossingen ook zorgen voor speciale toepassingen op maat van uw specifieke situatie. Denk daarbij aan veiligheidssystemen voor ramenwassers, toepassingen voor industriële omgevingen of veiligheid op moeilijk bereikbare locaties.

Contacteer ons voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte!