Ankerpunten zijn een vorm van persoonlijke valbeveiliging en maken het mogelijk om veilig te werken op hoogte. Door het gebruik van de juist PBM’s zoals een veiligheidsharnas en een verbindingslijn, kan men zich vasthaken aan een ankerpunt. Eens men zich gezekerd heeft, kan men veilig werken binnen een cirkel rond het ankerpunt.

Ankerpunten kunnen rechtstreeks gebruikt worden als standalone ankerpunten maar kunnen ook ingezet worden als eindpunten voor een mobiele leeflijn. Hierbij worden de ankerpunten gebruikt om er een tijdelijke lijn tussen te spannen. Deze lijn wordt vervolgens gebruikt als zekering op hoogte. Tenslotte kunnen ankerpunten ook dienst doen als pendelpunten. Hierbij worden de ankerpunten gebruikt als tussenstation om te voorkomen dat iemand bij een val een grote zwaaibeweging kan maken (het zogenaamde pendeleffect).

De Boer Safety plaatst ankerpunten die voor de verschillende toepassingen ingezet kunnen worden. Elk systeem werd uitvoerig getest en voldoet aan de norm EN 795 A (vaste ankerpunten), EN 795 B (mobiele ankerpunten) of EN 795 E (doodgewicht ankerpunten). Het uitgebreid aanbod bestaat uit ankerpunten en verankeringsogen voor op daken, muren en plafonds. Verschillende types ankerpunten kunnen rechtstreeks op de dakbedekking geplaatst worden en middels één enkele doorboring aan de constructie verankerd worden. Ideaal voor bestaande gebouwen! Bovendien kunnen bepaalde ankerpunten voorzien worden van een uniek buigmechanisme om de kracht van een val te dempen. Dankzij het gebruik van duurzame materialen zoals aluminium en RVS is het geheel bestand tegen weer en wind. De systemen worden vakkundig geplaatst en vervolgens volledig waterdicht afgewerkt door eigen techniekers en met eigen kwalitatieve producten.

Speciale toepassingen

Naast ankerpunten voor daken, bieden wij ook systemen aan om tegen gevels of plafonds te monteren. Ook hier zijn de mogelijkheden uitgebreid : ankerpunten met enkele verankering (éénpuntsbevestiging) of ankerpunten met meerdere verankeringen (meerpuntsbevestiging), ankerpunten met valindicator, ankerpunten met verwijderbaar verankeringsoog, enzovoort. Daarnaast hebben wij ook zogenaamde doodgewicht ankers in ons gamma. Deze ankerpunten worden louter op basis van een tegengewicht op z’n plaats gehouden en vergen dus geen doorboringen. Doordat deze ankerpunten vrijstaand geplaatst worden, kunnen ze ook steeds verplaatst worden indien nodig.

Omdat elke situatie anders is, streven wij steeds naar advies en een oplossing op maat. Zo kunnen wij naast de standaard oplossingen ook zorgen voor speciale toepassingen op maat van uw specifieke situatie. Denk daarbij aan veiligheidssystemen voor ramenwassers, toepassingen voor industriële omgevingen of veiligheid op moeilijk bereikbare locaties.