Vegetatielaag

De vegetatie is natuurlijk het meest zichtbare en essentiële onderdeel van een groenmuur. De plantenkeuze is zeer uitgebreid en wordt het best afgestemd op de plaats, de oriëntatie en de toepassing. Binnen kunnen dit ook exotische planten zijn, buiten voornamelijk inheemse planten.

Modules

Plantdesign werkt met een zelf ontwikkeld systeem waarbij lichtgewicht modules middels een speciaal frame aan de muur gehangen worden. De modules worden gevuld met veenmos, een natuurlijk en duurzaam substraat met een hoog waterretentievermogen. Doordat water en voedingstoffen goed worden opgenomen is dit de ideale basis voor een weelderige plantengroei.

Irrigatie

Een automatisch irrigatiesysteem zorgt voor een geregelde toevoer van water en voedingstoffen. Het systeem wordt precies afgestemd op de plantensoorten, de seizoenen, het klimaat en de oriëntatie. Dankzij het uitstekend waterretentievermogen van het veenmos, kan de irrigatie zeer efficiënt gebeuren en is er slechts een minimum aan watertoevoer nodig.

Collector & waterafvoer

Water dat niet wordt vastgehouden door het veenmos, wordt netjes opgevangen in een collector. Afhankelijk van het gekozen irrigatiesysteem zal dit water afgevoerd worden of kan het opnieuw opgenomen worden in een circulair traject. Zo kunnen we zeer spaarzaam omgaan met water.