Tover uw saaie muren om tot groene kunstwerken. Zowel gevels buiten als wanden binnen kunnen dienst doen als basis voor een groenmuur. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Zelfs de meest creatieve ideeën kunnen we omzetten in realiteit, ongeacht de vorm of de locatie. Van een verticale tuin die van een bedrijfsgebouw een echte blikvanger maakt tot een groene wand die rust schept in de inkomhal van een kantoor of een leefruimte.

Groenmuren worden ook wel groenwanden, groengevels, plantenmuren of zelfs verticale tuinen genoemd. Het gaat steeds over planten die voor een muur groeien. Dit kunnen planten zijn die in de grond wortelen en tegen de muur groeien, maar dit kunnen ook planten zijn die verticaal groeien in speciale modules. Een groenmuur hoeft ook niet steeds groen te zijn. De kleur is namelijk afhankelijk van de plantenkeuze, de seizoenen en de weersomstandigheden.

Plantdesign, een onderdeel van De Boer Green, is al jaren DE referentie voor groenmuren. We werken met een niet-grondgebonden, modulair systeem: de Plantbox. De planten worden in deze aparte modules geïnstalleerd, onafhankelijk van de muur of de grond. We maken hierbij gebruik van veenmos, een 100% natuurlijk substraat dat tot twintig maal zijn volume in water kan opnemen zodat de waterirrigatie efficiënt én zuinig gebeurt. De jarenlange knowhow en gedegen plantenkennis van PlantDesign, gekoppeld aan de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van geautomatiseerde irrigatie, garanderen stabiele en duurzame systemen. Niet enkel mooi dus, maar ook goed.