De bedoeling van een dak is dat het ons beschermt tegen weer en wind. Een conventioneel dak voldoet perfect aan die eisen maar het kan ook veel meer zijn dan enkel bescherming. Als groendak bijvoorbeeld!

Bij een groendak bestaat de bedekking hoofdzakelijk uit levende planten. Eigenlijk is de benaming ‘groendak’ een beetje misleidend. Echt groen hoeft zo’n dak immers niet te zijn. De kleur is namelijk afhankelijk van de plantenkeuze, de seizoenen en de weersomstandigheden.

Alleen planten als dakbedekking volstaan natuurlijk niet. Een juiste basis met een geschikte structuuropbouw, een passend groeimedium en de juiste voorzieningen voor drainage zijn essentieel. Het vraagt dus heel wat kennis en kunde om een mooi en gezond groendak te creëren en net daar ligt de expertise van De Boer Green.

De Boer Green is al jaren DE referentie in extensieve groendaken met meer dan 350.000 m² geïnstalleerde groendaken. Onze realisaties gaan van intieme projecten van minder dan 20 m² tot grote prestigieuze projecten van meer dan 20.000 m². Met onze verschillende systemen kunnen we iedereen naar wens bedienen. We hebben zelfs enkele unieke lichtgewicht oplossingen waardoor geen vierkante meter dak onbenut hoeft te blijven.

Vertrouwt u het plaatsen van uw groendak toe aan een specialist in groen of een specialist in daken? Een compromis dat u met De Boer Green niet hoeft te maken want onze ervaring sinds 1922 is ongeëvenaard!